Kirjasuora | Lehti | Tori | Opera | Itsenäiset kustantajat

OPERA
Kirjallinen salonki ja kulttuurin keskustelulista

Operan Yahoo! Groups -pääsivu (ilmoittautuminen ja arkisto) | Operan kaunokirjallinen freeBook | Operan linkit
Kirjallisuuden ja kulttuurin uutisia ja tapahtumia | Otteita keskustelusta | Valikoituja kirjallisuusnäytteitä

Copyright © 2000-2002 Kirjasuora. Kaikki oikeudet pidätetään.


Opera on aktiivisille osallistujille tarkoitettu kirjallinen salonki ja kulttuurin keskustelulista.
Operan verkkosivuilla julkaistaan lisäksi valikoituja kirjallisuusnäytteitä (kysymykseen voivat tulla pienimuotoiset omat teokset tai tekijänoikeussuojasta vapaiden klassikkojen omat käännökset, esimerkiksi lyhyet runot tai runokatkelmat, aforismit tms) sekä kirjallisuuden ja kulttuurin uutisia (erilaiset tapahtumat ja uudet julkaisut).

Lähetä kirjallisuusnäytteitä ja uutisia Operan toimitukselle: kirjasuora@kirjasuora.fi


Kustantajat verkossa
Kaikkien suomalaisten kustantajien verkkosivut

Itsenäisten kustantajien toiminta
käsittää suoramyynnin yhteishankkeita suoramyynnistä kiinnostuneille kustantajille sekä
uusien kirjailija-kustantajien mentoritoimintaa kirjailijaksi tai kustantajaksi aikoville.
Kirjallisuuden, kustantamisen ja tekijänoikeusasioiden linkkejä


Mikä Opera?

Opera on latinaa ja tarkoittaa: 1) kirjallisia teoksia (eli "opuksia"), taideteoksia, rakennuksia; 2) uurastusta, vaivannäköä; 3) palvelusta, avunantoa; 4) joutoaikaa. Opera-foorumi sisältää aineksia kaikista näistä. Puhe on kirjallisuudesta ja taiteesta unohtamatta asiakirjoittamistakaan. Kirjoittajan uurastus on se voima, jota ilman teoksia ja kirjallisuutta ei synny. Opera-foorumi pyrkii palvelemaan yhteisistä kokemuksista keinoja ammentaen. Osa Operaa on tietysti joutavaa luppoajan rupattelua. Sitäkään ei pidä väheksyä, yhdistäähän se keskustelijoita eri puolilta maata ja jopa mantereitten takaa. Opera avattiin jäseneksi liittymistä varten 11.1.2000, varsinainen toiminta eli teosten käsittely julistettiin avatuksi 17.1.2000.

Millainen Opera?

Opera on periaatteessa kaikille avoin sähköpostikeskustelulista. Operaan kuuluminen edellyttää kuitenkin melko aktiivista kiinnostusta, pelkkiä tarkkailijoita tai keskustelun passiivisia seuraajia ei oteta mukaan. Aina ei tietysti tarvitse olla äänessä. Opera korostaa jäsentensä omaa itsekritiikkiä. Jäsenet määräävät keskustelun aiheet. Mitään sensuuria ei harjoiteta, mutta häiriköintiä ja turhaa suunsoittoa ei silti suvaita. Kun kerran salongissa ollaan, oletetaan jäseniltä sinne sopivaa käytöstä. Perustellut eriävät mielipiteet ovat aina hyvin tervetulleita. Mielipiteen- ja ilmaisunvapautta kunnioitetaan Operassa yli kaiken. Opera välittää listan viestejä vain jäsenille, mutta Operan arkisto on nyttemmin avoinna kaikille. Sähköpostiviestien toivotaan tehokkuus- ja sujuvuussyistä olevan pelkässä tekstimuodossa (plain text) ja ilman liitetiedostoja, vaikka teknisesti tämä ei ole aivan välttämätöntä. Operan toimitus julkaisee tältä sivulta avautuvilla liitesivuilla lisäksi pienimuotoisia kirjallisuusnäytteitä sekä kirjallisuuden ja kulttuurin uutisia. Viesteihin, joissa on tekijänoikeudellisesti suojattua (omaa tai muiden) aineistoa, tulee liittää asianmukaiset tekijänoikeusmerkinnät. Tälle sähköpostilistalle lähetetyt tekstit eivät nauti normaalia tekijänoikeussuojaa. Mikäli kirjoituksille halutaan parempaa tekijänoikeussuojaa, Operan toimitus voi julkaista tekstin toimitetuilla sivuillaan.

Operan aihepiirit

Operan aihepiirit tarkentuvat keskustelun kuluessa. Opera on demokraattinen foorumi, jossa jäsenet lopulta määräävät, mistä, miten laajasti ja miten kauan keskustellaan. Tässä on palvelun käynnistäjän oma näkemys mahdollisiksi aihepiireiksi:

Tässä on palvelun käynnistäjän oma näkemys niistä aihepiireistä, joita ei toivota jäsenten käsittelevän kovin laajasti tällä foorumilla:

Operaan liittyminen

Operan jäseneksi ilmoittaudutaan Yahoo! Groups -palvelun kautta Operan Yahoo! Groups -pääsivulta: http://groups.yahoo.com/group/operafennica

Voit myös liittyä Operaan lähettämällä viestin osoitteeseen: operafennica-subscribe@yahoogroups.com
Vastaavasti voit erota Operasta lähettämällä viestin osoitteeseen: operafennica-unsubscribe@yahoogroups.com

Sähköpostia listalle lähetetään osoitteeseen operafennica@yahoogroups.com. Keskustelua on helppo kommentoida vastaamalla postiohjelmalla lähettäjälle (Reply to Sender) listalta tulevaan postiin. Puheenvuorot ohjataan suodattamattomina kaikille listalle ilmoittautuneille.

Operan arkisto

Operan Yahoo! Groups -arkisto

Operan toimitus ja keskustelulistan tuki: kirjasuora@kirjasuora.fi